Import

Geregeld komt er bij De Maanvis nieuwe import binnen. Deze import bestaat uit vissen die afkomstig zijn van gerenommeerde kwekerijen, en van exporteurs die in het wild vissen vangen. Ook worden er vissen geïmporteerd die na vangst uit het wild door lokale bevolking worden nagekweekt in de buurt van de vangplaats. Dat zorgt voor een lagere druk op plaatselijke fauna, en garandeert een continue aanvoer van jonge dieren die al meer gewend zijn aan de omstandigheden in gevangenschap.

Bijzonderheden
De Maanvis onderhoudt contacten met een aantal kwekerijen en exporters over de gehele wereld: Zuid-Amerika, Afrika en Azië. Geregeld komt er met deze importen wat bijzonders mee. Er zijn bijna altijd een paar soorten te vinden die je nergens anders in het land kunt vinden. Reden te meer om De Maanvis geregeld te bezoeken!

Quarantaine
Nieuwe import zit altijd enige tijd in quarantaine. Dat is bij ons de normale gang van zaken. Vissen zijn, afhankelijk van de soort, in enige mate gevoelig voor stress. De lange reis over de wereld is voor veel vissen een belastende aangelegenheid. Wij werken met exporteurs die de vissen met zorg in conditie brengen voor de reis naar de aquariumzaak. Stress is echter niet helemaal te voorkomen. Daarom is het van belang de dieren na aankomst enige tijd te gewennen en te observeren.

De dieren zitten in separate aquaria in een rustige ruimte totdat alle vissen zijn gewend aan de nieuwe omstandigheden en totdat alle dieren gezond zijn bevonden. Pas daarna kunnen ze in de winkel hun opwachting maken.